En dålig dag på crossbanan

Den sista lördagen i maj var solig och inget moln på himmeln, vi var taggade på en dag på crossbanan. Men det blev en dålig dag på crossbanan.

Det var massa folk där, verkligen många. Tiden för stora banan fick delas upp i tre pass för att det skulle vara säkert. Extra kul var det att där var ett par som körde cross med sidovagn. Det är rätt häftigt med det gäller nog att vara samspelta så att den i sidovagnen inte sätter sig på rumpan, det hade nog gjort rätt ont.

Banan var torr och det rök en massa, vi hade grus i öronen och i näsan när vi åkte hem. Inte så mysigt men mamma gillade det för det blir inte lika mycket att tvätta, säger hon.

Själv hade jag en dålig dag, jag gick omkull några gånger varav den ena gången inte alls gick så bra. Crossen gick sönder och jag hamnade på akuten. Det var inte så allvarligt men det gjorde så ont! Jag kom fel när jag körde ner om stupet och landade på framhjulet. Magen for i styret och jag fick både yttre och inre blåmärken. Efter fem timmar på akuten och efter diverse tester fick vi åka hem, jag skulle ta det lugnt och pappa fick stränga order om att åka in om läget blev värre. I torsdags när jag vaknade så gjorde det ont när jag andades så mamma och jag åkte till akuten igen. Det är så tråkigt att vara på akuten. Men mamma är hårt drillad, hon hade både bok, kortlek och dricka med sig. Ja alltså kaffe till henne för jag fick ju varken dricka eller äta något. Men nu är jag OK-stämplad av läkaren, jag får lov att köra cross igen!

Crossen mådde inte så bra efter smällen, kopplingsvajern var borta och lite annat smått som pappa fått fixa till. Hjälmen klarade sig också. Skönt! Fast mamma och pappa säger att de bryr sig inte om varken crossen eller utrustningen för det går att köpa nytt. Jag håller inte med, min cross är mitt liv!

Det blir mycket körande denna veckan, mamma och pappa har jouren i klubben så då måste vi vara där alla öppna dagar plus crosskolan så klart. Jag tycker att mamma och pappa alltid kan ha jouren för då får jag ju köra hela tiden.

På tisdag är jag tillbaka på crossbanan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *